Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A sajttorta igen szép múltra tekint vissza. Bölcsője feltételezhetően az ókori Görögország, ahol az olimpikonokat ezzel az étellel lakatták jól. A görögöktől átvették a rómaiak, majd a hódít - Karácsonyi ajándék magazin
részletek »

Mascarponés ricottatorta málnával és fehér csokoládéval - Elronthatatlan és eredeti

Karácsonyi ajándékozási tippek, ötletek, érdekességek a nagyvilágból, receptek és friss hírek Tuti Magazinja. Ha valamit nem tudsz vagy keresel, itt biztosan megtalálod a Karácsonyról, annak eredetéről, szokásairól, fontos eseményeiről. Tuti Magazin!
Karácsonyi ajándék magazin
Itt vagy: Karácsonyi ajándék magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mascarponés ricottatorta málnával és fehér csokoládéval - Elronthatatlan és eredeti
Mascarponés ricottatorta málnával és fehér csokoládéval - Elronthatatlan és eredeti
A sajttorta igen szép múltra tekint vissza. Bölcsője feltételezhetően az ókori Görögország, ahol az olimpikonokat ezzel az étellel lakatták jól. A görögöktől átvették a rómaiak, majd a hódításaikkal egész Európában elterjedt, még Cato De Agricultura című művében szerepel is egy sajttorta recept.
Hozzávalók a tésztához

25 dkg zabkeksz, vagy bármilyen más teljes kiőrlésű keksz , 10 dkg dió , 8 dkg vaj .
Hirdetés


A töltelékhez

2 tojás, 3 evőkanál cukor , 25 dkg fehér csokoládé , 35 dkg málna (fagyasztott is jó) , 30 dkg mascarpone , 20 dkg ricotta .

tejére

20 dkg mascarpone , 10 dkg ricotta , 10 dkg fehér csokoládé.


Elkészítés

Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát alaposan kikenek vajjal. A diót és a kekszet ledarálom, összekeverem, majd hozzáadom a megolvasztott vajat. Alaposan összedolgozom, a tortaforma aljára borítom, és jól elegyengetem.

A töltelékhez összekeverem a ricottát és a mascarponét. Hozzáadom a felvert tojásokat és a cukrot. A fehér csokoládét gőz felett megolvasztom, majd a krémhez adom. Zárásként a friss vagy fagyasztott málnát óvatosan beleforgatom, s az egészet a kekszrétegre simítom.

A sütőt 150 fokra izzítom, és nagyjából egy és negyed órát sütöm a tortát. Ezután kikapcsolom a sütőt, és hagyom, hogy a tortám a sütővel együtt hűljön ki.

A kihűlt tortára mascarponéből és ricottából krémet készítek, ezt egyenletesen rákenem, majd egy sajtszeletelővel finom kis forgácsokban ráhalmozom a 10 dekányi fehér csokoládét. Szobahőmérsékleten és hűtve is nagyon finom, laktató sütemény.



Rendelj Te is egyedi fényképes ajándékot szeretteidnek MOST...! - Egyedi fényképes ajándék ötletek, meglepetés, egyedi képes ajándékok (fotóbögre, póló, fényképes naptár, korsó, párna, gravírozott kulcstartó, képes puzzle ...), személyre szabott egyedi ajándékok minden alkalomra!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - karácsony, fényképes ajándék, tippek, ötletek, recept, sajttorta
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-19 12:42:38
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü