Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
„Az ünnep csodálatos, szép és boldogsággal tölt el, s a Csendes éj… s a többi dal is szívünk húrján cseng fel. A fa alatt újra gyermek lesz ez a fáradt világ, emlékeink felvillantják - Karácsonyi ajándék magazin
részletek »

Készülhetnek a karácsonyi díszek, ajándékok a gyerekeink segítségével is

Karácsonyi ajándékozási tippek, ötletek, érdekességek a nagyvilágból, receptek és friss hírek Tuti Magazinja. Ha valamit nem tudsz vagy keresel, itt biztosan megtalálod a Karácsonyról, annak eredetéről, szokásairól, fontos eseményeiről. Tuti Magazin!
Karácsonyi ajándék magazin
Itt vagy: Karácsonyi ajándék magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Készülhetnek a karácsonyi díszek, ajándékok a gyerekeink segítségével is
Készülhetnek a karácsonyi díszek, ajándékok a gyerekeink segítségével is
„Az ünnep csodálatos, szép és boldogsággal tölt el, s a Csendes éj… s a többi dal is szívünk húrján cseng fel. A fa alatt újra gyermek lesz ez a fáradt világ, emlékeink felvillantják életünk szép oldalát.”
Az ünnepi készülődés fontos része az ajándékokról való gondoskodás. Milliónyi lehetőség van arra, hogyan ajándékozzuk meg szeretteinket. Az egyéni, kézzel készített ajándékban viszont benne van szívünk-lelkünk, és szeretettel gondolunk arra, akinek készítjük. Ezt az érzést tápláljuk akkor, mikor gyermekeinkkel készítünk meglepetést a családtagoknak.


Ehhez néhány ötlet leírása:

Képeslap, ünnepi kártya:
Elkészítésükhöz néhány színes karton darab, szalvéta, régebbi karácsonyi csomagoló papír vagy képeslap, ragasztó szükséges. A kivágott formát kettéhajtjuk képeslapszerűen, és a gyerekek segítségével színes formákat vágunk ki, amelyeket beleragasztunk és néhány kedves szót mellékelünk.
Hirdetés

5-6 éves gyerekek szívesen varrnak ki előre kilyukasztott kis formákat (négyzet v. téglalap alakú, kissé keményebb papírt a felnőtt előre kilyukasztgat kb. 1 cm távolságra, pl. fenyő, csengő, gyertya formára) néhány színes hímzőfonal szál kell csak hozzá, és a kész munkát a képeslapra ragaszthatjuk.

Régi csipketerítő, függöny 1-1 szép kis motívumot éles ollóval kivágjuk, és ezt ragasztjuk karácsonyi díszként a kártyára.

Hasonlóképp készíthetünk dekoratív szalvétából, csomagoló papírból vagy régi képeslapból újat.

Lehet egy, a kivágott képeslapunk méretéhez igazodó nagyságú kongré (lyukacsos fehér textil anyag), darabkára egy karácsonyi formát (csengő, fenyőág) keresztszemes hímzéssel varrni és ezt ragasztani díszítésként a képeslapra.

Karácsonyi díszek:
Színes vagy fehér tésztából különféle formákat összeragasztunk, a gyerekek szívesen kreálnak nekik tetsző kis alakzatokat és egy minta alapján ők is készítik, egy szál fonalat függesztőül belefűzünk.

Összegyűjtött diók és tobozok is nagyon alkalmasak díszkészítésre, pl.: régi csomagolt bonbonpapírból, szaloncukor papírból, ezüst- és aranyszínű kis papírokból készítünk ruhát a dióknak. Előtte kettéhajtott cérnaszálat teszünk bele függesztőnek, nem okoz gondot ez sem a gyerekek számára, ha előtte megmutatjuk, hogyan készítsék.

A félbe eltört dióhéjba pici színes golyókat, papírfigurát ragasztunk díszként, masnival rögzítjük.

Tobozokat pattogatott kukoricaszemekkel díszítjük és így kerülhetnek a fenyőfára vagy műhó spary-vel mintázzuk, és cérnaszálra kötve válhatnak dísszé.

Gyertyázás:
A gyertyakészítés könnyű változata, ha kicsik segítségével régi tésztareszelőn lereszelünk több színű gyertyacsonkot, azt folyékonnyá hevítjük, és különböző formákba öntjük (régi üveg, tálka, pohár vagy tányér) a félig megdermedt viaszba egy darabka vastagabb zsinórt kanócként illesztünk. A forró viaszra ügyelve, a gyerekek is díszíthetik pl.: 1-1 borostyánlevéllel, dióbéllel a gyertyás tálkát, de készen kapható süti formákba is önthetjük gyertyánkat, és ha még van csillagánizsunk, szegfűszegünk, azt is tehetünk bele illata miatt.

Gyertyák tartójának lehet pl.: muffin papírformákat kiszínezni, festeni - természetesen a gyerekek tegyék ezt is - vagy a formákat beragasztózva búzadarába, mákba hempergetni.

Bolti gyertyákat díszíthetünk, ha egyszínűek pl.: üvegfestékkel, ünnepi mintákkal, ragaszthatunk rá apró zöld leveleket (borostyán, petrezselyem, zeller levelet). Félbevágott diót megfestünk, és ebbe öntjük a gyertyaviaszt.

Egyszerű lakásdíszek:
Papírtányérokra örömmel festenek a gyerekek vízfestékkel, temperával karácsonyi figurákat, ragaszthatunk közepére kivágott, kiszínezett vagy kész mintákat, aztán ezzel díszíthetjük a szobájukat.

Vázákba, csuprokba, régi üvegekbe egy-egy fenyőágat teszünk és apró papírdíszeket (előre kivágott fenyőt, csengőt, hóembert) festhetnek, ragaszthatnak. Rá pattogatott kukoricából fűzért készíthetünk közösen, hasonló füzér készülhet színes papírcsíkokból, melyeket egymáshoz ragaszthatnak a kisebb gyerekek is.

Tányérba, tálkába szárazvirágokból, dióból, almából, tobozból, zöld ágakból együtt készíthetünk a gyerekekkel asztali díszeket, ajándékot nagymamáéknak, rokonoknak vagy csak otthonunk díszítésére.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - karácsony, ajándék, gyerek, segítség, család, együtt, készítés, dísz, gyönyörű
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-09-11 07:36:36
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü