Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az ünnepek közeledtével sokan tanácstalanul állunk az üzletek kirakatánál. A reklámokból nap, mint nap ránk zúduló ajánlatok mellett sokan elfeledjük azt a napjainkra már-már közhelyessé vál - Karácsonyi ajándék magazin
részletek »

Karácsonyi ajándék az egészség nevében

Karácsonyi ajándékozási tippek, ötletek, érdekességek a nagyvilágból, receptek és friss hírek Tuti Magazinja. Ha valamit nem tudsz vagy keresel, itt biztosan megtalálod a Karácsonyról, annak eredetéről, szokásairól, fontos eseményeiről. Tuti Magazin!
Karácsonyi ajándék magazin
Itt vagy: Karácsonyi ajándék magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Karácsonyi ajándék az egészség nevében
Karácsonyi ajándék az egészség nevében
Az ünnepek közeledtével sokan tanácstalanul állunk az üzletek kirakatánál. A reklámokból nap, mint nap ránk zúduló ajánlatok mellett sokan elfeledjük azt a napjainkra már-már közhelyessé vált mondást, mely szerint a legnagyobb kincs az egészség.
Amennyiben a nyári-kora őszi időszakban szokatlan tüsszögéssel, szemviszketéssel, orrdugulással járó tüneteket észleltünk, úgy érdemes most, a pollenmentes időszakban allergiaszűrést végeztetnünk, vagy a felsorolt tünetektől szenvedő szeretteinket meglepnünk egy vizsgálattal - hívja fel figyelmünket Dr. Balogh Katalin allergológus.


Az allergiások száma korosztálytól függetlenül évről évre nő, a kezeletlen tünetek pedig az évek alatt egyre súlyosabb szövődményeket ? asztma, egyéb allergiák megjelenése ? vonhatnak maguk után.
Hirdetés

Immunterápia

A már legalább két éve fennálló allergiás betegség kezelésére alkalmazható az immunterápia, melynek lényege, hogy a beteg azt az anyagot kapja higított formában, amelyre érzékeny, így fokozatosan megtanulja allergiás tünetek nélkül elviselni azt. A kezelés hatására már a következő allergia szezonban számíthatunk a tünetek csökkenésére, a három éves kúra után pedig 10-12 évre búcsút inthetünk a tüsszögésnek.

Allergén kontroll

Az egészség jegyében a jövő évtől a lakásunkban élő allergénektől is megszabadulhatunk. Kevesek előtt ismert tény, hogy a lakás levegője esetenként kétszer, de akár százszor is több szennyező anyagot tartalmazhat, mint a kültéri levegő? mondta el Dr. Magyar Donát, aerobiológus. Számos kellemetlen tünet, mint a fejfájás, vagy fáradékonyság a belső levegő nem megfelelő minőségének következménye.

Bizonyos, a lakásban megtalálható gombák levegőben szálló spóráinak, háziporatkák ürülékének ? hogy csak a két leggyakoribb kockázati tényezőt említsük ? tartós belélegzése az arra érzékenyeknél asztmát, allergiát, gyulladásos bőrbetegségeket is okozhat. Az allergén kontroll lehetővé teszi a lakáson belüli allergének azonosítását, a levegőminőség javítását.

Sókabin

Az egészség megőrzés érdekében és bizonyos betegségek kezelésére ajándékozhatunk sókabin bérletet. Évszázadok óta ismert, hogy a természetes sóbarlangok klímája és a sós tengeri levegő, gyógyító hatást gyakorol az emberi szervezetre, főként a különféle légúti és légzőszervi betegségekre, a bőr- és ízületi problémákra.

A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légz?szervi betegségek, hörghurut, nátha, torokgyulladás, arcüreggyulladás és az asztma. A már említett gyulladáscsökkentő hatása nem csak belsőleg, de külsőleg is, bizonyos bőrbetegségek kezelésére is eredményesen alkalmazható: pikkelysömör, ekcéma, allergiás bőrbetegségek.

Leszokás a dohányzásról

Az ünnepek alatti és utáni időszakban sokan teszünk újévi fogadalmakat, ezek közül is talán a leggyakoribb a dohányzás abbahagyása. A leszokás azonban nem egyszerű, különösen a több éve, erősen dohányzó személyek számára nehéz egyik pillanatról a másikra letenni a cigarettát. A sikeres leszokás érdekében tanácsos szakorvos segítségét kérnünk, aki személyre szabott terápiával segítheti a füstmentes élet elérését.

Bízunk benne, hogy írásunk mindazon hozzánk hasonlóan tanácstalan személy számára hasznosnak bizonyult, akik épp egy újabb turmixgép, vagy borotva megvásárlását tervezték. Az erre szánt összeget fordítsuk inkább egészségünk megőrzésére, a hosszabb, boldogabb élet elérésére.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - karácsony, ajándék, egyedi, tippek, ötletek, egészség
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-08 10:02:02
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü