Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Muszáj előre tervezni, listát írni, de amit megtervezünk, bedőlhet. Mindannyian kerültünk már pechspirálba: elfogyott a hal, bedöglött a kocsi, megbetegedett a gyerek, beborult az egész kará - Karácsonyi ajándék magazin
részletek »

Brandys rákleves - Gyors, egyszerű és nagyszerű!

Karácsonyi ajándékozási tippek, ötletek, érdekességek a nagyvilágból, receptek és friss hírek Tuti Magazinja. Ha valamit nem tudsz vagy keresel, itt biztosan megtalálod a Karácsonyról, annak eredetéről, szokásairól, fontos eseményeiről. Tuti Magazin!
Karácsonyi ajándék magazin
Itt vagy: Karácsonyi ajándék magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Brandys rákleves - Gyors, egyszerű és nagyszerű!
Brandys rákleves - Gyors, egyszerű és nagyszerű!
Brandys rákleves
Muszáj előre tervezni, listát írni, de amit megtervezünk, bedőlhet. Mindannyian kerültünk már pechspirálba: elfogyott a hal, bedöglött a kocsi, megbetegedett a gyerek, beborult az egész karácsonyi menetrend. Ilyenkor kell elővennünk improvizációs készségünket és akcióba lendülni.
Vannak, akik 24-én délután kettőig dolgoznak. Ők biztosan nem fognak délelőtt pulykát tölteni és halat panírozni. Azoknak is van ötletünk, akik előre el szeretnének készíteni mindent, és a vacsorát egyenesen a hűtőből szervírozni. Azoknak sem könnyű, akik idén a karácsonyi vacsora árát másra, például rezsire költik.
Hirdetés


Brandys rákleves

Hozzávalók

20 dkg garnélarák (tisztított, mélyhűtött)
2 dl halalaplé (kockából)
0,5 dl brandy
2 dl száraz fehérbor
4 dkg vaj
1 evőkanál liszt
2 dl tejszín
2 tojássárgája



Előkészítés

A fagyos garnélarákot a halalaplében (ha nincs, vízben) 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és kb. 30 percre a konyakba áztatjuk. A főzőlevet megőrizzük.

A főzőléhez hozzáadjuk a fehérbort, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet, azaz világos rántást készítünk.

Hozzáöntjük a főzőlevet, a tejszínt, és kb. 10 perc alatt kiforraljuk. Leszűrjük a levet, elkerjük benne a tojássárgákat, beletesszük a brandybe áztatott rákhúst, már nem forraljuk tovább, leveses csészékbe merve tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc pihentetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - karácsony, fényképes ajándék, tippek, ötletek, recept, brandys rákleves
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-24 12:59:02
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü